top of page

Platelet Rich Plasma(PRP)

för hudvård & hårtillväxt

PRP-scaled-e1606846660403-971x1024.jpeg
PRP-scaled-e1606846660403-971x1024.jpeg

PRP

 eller blodplättrik plasma. Blodplättar (trombocyter) är röda blodkroppar och deras huvuduppgift är att stoppa blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att en koagel bildas och som täpper igen såret. 

 

Den blodplättrika plasman utvinns från ett blodprov och innehåller tillväxtfaktorer och som kan injiceras direkt i områden som är i behov av läkning och stimulans. Så som exempelvis i ansiktet eller i hårbotten. Med PRP får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.

Tillväxtfaktorerna i plasman stimulerar hudens cellförnyelse samt produktionen av kollagen och elastiska fibrer vilket leder till ökad hårtillväxt och mer elastisk hud.

En PRP behandling genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter centrifugeras blodprovet i en maskin som delar upp blodet i 3 skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Den läkande plasman injiceras in i de hudområden som behöver föryngring. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

PRP behandlingar kan utföras på alla hudtyper och hårtyper. Hela behandlingen tar cirka 60-120 minuter.

bottom of page