top of page
skönhet porträtt

C.O.A ACADEMY

 Nästa kurstillfälle: 

1 oktober 2023

C.O.A. Academy är vår akademi som erbjuder olika utbildningar för dig som vill börja arbeta eller utveckla din karriär inom estetisk injektionsteknik. Våra utbildningar hålls av våra legitimerade utbildare.

Under en heldag kommer vi vägleda er genom alla våran basutbildning i HA filler och Botulinumtoxin A som består av 4-5 timmars undervisning,lunch och dagen fortsätter därefter med modellträning. Utbildningen är till för dig som vill arbeta professionellt med injektionsbehandlingar och har önskemål om en heltäckande grundutbildning. Maximalt 3 platser per tillfälle. Vi har sammanställt ett program som ska ge dig en god kunskap och praktisk erfarenhet inför din nya yrkesroll.Efter avslutad utbildning examineras du och erhåller därefter ett internationellt diplom.  

ATT LÄRA SIG INJEKTIONSKONST

Som ni säkert redan vet är injektionsarbetet en konstform där respekten för anatomin, naturliga resultat och säkerhet grundläggande. I vårt program som ger dig en stabil grund fokuserar vi noggrant på alla dessa tre områden. Utöver detta ingår även en utbildning i fotografering, konsultationsteknik samt vägledning för uppstart av din estetiska verksamhet. 

 

Anatomi

 

Produktkännedom

 

Komplikationshantering

 

Praktik 

 

Fotografering

 

Konsultationsteknik

Uppstart av ESTETISK verksamhet 

Läs mer om respektive avsnitt;

Anatomi

Grundläggande och mer avancerad funktionell anatomi med biomekanik. Vi arbetar med en djupgående förståelse för hur hud, muskel, ligament och övrig vävnad interagerar och förändras med ålder. Du kommer förstå orsak till ansiktets förändringar och andra synliga och kunna arbeta mer förebyggande ibland men också att återställa. 

 

 

Produktkännedom

För att kunna utföra behandlingar som även långvarigt ser bra ut bör en gedigen produktkännedom ingå.  Den är helt märkesoberoende och inkluderar genomgång av  vetenskapligt framtagna produkter med studier. Här tittar vi på produkternas egenskaper som integrationsmönster i vävnaden, durationsgrad, lyftkapacitet m.m. Vi diskuterar, övar praktiskt även på olika sorters spruttyper, nålar etc för att förstå varför du väljer vad du väljer inför varje behandling. 

 

 

Komplikationshantering

Även säkerheten är en viktig grundpelare inom injektionskonsten. Allt ifrån infektion, allergi och vaskulära komplikationer diskuteras och tränas praktiskt.

 

 

Praktik

Genomgående på alla våra utbildningar är små grupper med mycket praktik prioriterat. Det räcker inte att det ska sitta i huvudet, det måste även finnas ett muskelminne.

 

 

Fotografering

Vilken utrustning behövs, vad ska fotograferas och vilka inställningar krävs. Hur ska lagring ske?  

 

Konsultationsteknik

Hur skicklig du än blir är din förmåga att konsultera dina kunder/patienter det viktigaste för en bra och långvarig relation. Vi kommer även diskutera hur du kan ta hjälp av olika  arbetssätt och tekniker. 

 

PRIS: 14900 sek ex moms och inkluderar skriftligt kompendium,2 ml filler, egen stickdocka, en modell och diplom. Max 3 deltagare per tillfälle (enskilda delar kan bokas).Kan betalas med kort, faktura, Klarna eller Swish.

Vi använder kända och beprövade fillers av varumärken som till exempel Juvederm, Restylane, Teosyal, Art filler och Stylage. Allt för att du ska få känna på lite olika varianter.

 

Utbildningen hålls i våra nyrenoverade lokaler på Grevgatan 11 Stockholm. 

Privata & skräddarsydda utbildningar erbjuds i mån av plats. Kontakta oss för mer info. 

Anmälan

bottom of page