top of page

TANDPRESSNING/MIGRÄN

Tandgnissling, överspända käkar med förstorad muskel är vanligt och är en vanlig reaktion på långvarig stress. Många lider av sömnstörning, huvudvärk, och pressar omedvetet med tuggmusklerna under både dagen och natten. På sikt kan det leda till spänningshuvudvärk, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder. I vissa fall kan käkmuskeln även bli så förstorad av spänningarna att ansiktsformen påverkas (masseterhypertrofi) med extra bred underkäke. Vissa tycker då att de ser mer manliga ut medans från ett kvinnligt perspektiv så ser det mer feminint ut då ansiktet blir smalare.

BTX är egentligen en förkortning på det muskelavslappnande läkemedlet som har hjälpt många av våra klienter med medicinska besvär så som tandpressning, käkbesvär och spänningshuvudvärk. På C.O.A behandlar vi dessa områden med läkemedlel som BTX, Azzalur eller Vistabel. Läkemedlet hjälper till att begränsa aktiviteterna i muskeln. Käkarna slappnar av och spänningar avtar successivt.

Vision

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.

bottom of page